Liittyminen

Mikäli Kaegu RPG:n maailma synnytti inspiraation kipinää, olet tervetullut liittymään joukkoomme! Tältä sivulta löydät peliteknisemmät asiat, sekä toivemme hahmojen luomisen suhteen. Luethan sivun huolella.

Säännöt

Kaegu RPG on aikuisten peliyhteisö, käytämme yleisiä hyvään henkeen liittyviä foorumiroolipelisääntöjä. Pelin vapaan luonteen vuoksi myös rajoitteita on koetettu pitää vähäisinä, mutta toivomme kunnioitusta näitä muutamia toiveita kohtaan. Pelinjohto ottaa palautetta vastaan myös säännöistä ja ohjeistuksista.

§ Yleiset ohjeistukset

Kaegu RPG toimii yleisillä hyvän maun mukaisilla foorumiroolipeliohjeistuksilla. Munchaaminen (hahmon voittamattomana pitäminen), ajatuksenluku (hahmo tietää kaiken mitä vastapelaaja kirjoittaa viestiin, vaikkei vastapelaajan hahmo sano mitään ääneen), sekä autohittaus ilman yhteistä sopimusta, ovat kielletty. Hittaamiseen suhtaudutaan Kaegussa lempeästi, mutta jos olet kokematon pelaaja, kommunioithan tämän vastapelaajallesi väärinkäsitysten välttämiseksi.

Syrjintä ja hyvän hengen vastainen toiminta foorumilla tai peliyhteisössä on ehdottomasti kielletty. Ylläpito rohkaisee pelaajat selvittämään keskinäiset konfliktinsa itse, suoraan puhumalla vastapelaajalle. Mikäli tämä silti jännittää, voi pelaaja ottaa yhteyttä ylläpitoon, jolloin muodostetaan kolmen hengen rinki. Tässäkin tilanteessa ylläpito toimii ainoastaan sovittelijana. Kaegu RPG:ssä kaikki pelaajien väliset selvittelyt hoidetaan pelaajien välillä, ei kolmansien osapuolien kautta.

Kaikki peliin liittyvä keskustelu hoidetaan foorumilla joko avoimesti tai yksityis-viesteillä. Emme kannusta käyttämään muita chatsovelluksia. Pelaaminen tapahtuu ainoastaan foorumilla peleille osoitetuilla alueilla.

Kaegu RPG on rennon ja avoimen ympäristön foorumiroolipeli. Muistamme antaa kanssapelaajillemme myös tilaa ja ymmärrämme ajanpuutoksen, sekä erilaisia vastausnopeuksia. Mikäli jokin mietityttää, otathan yhteyden game masteriin (foorumilla GM).

§ Hahmonluonti ja pelaaminen

Hahmomäärää tai hahmon jakautumismäärää ei ole rajoitettu. Toivomme kuitenkin, että uusi hahmo luodaan aikaisintaan 4 viikon päästä edellisestä hahmosta. Mikäli pelitilanteesi vaatii muuta, ota yhteys game masteriin.

Jotta pelin hahmotilanne voidaan pitää tasapainossa, toivomme pelaajiltamme seuraavaa jakoa hahmoissaan:
Enintään 1/2 hahmoista olentoja
Enintään 1/2 hahmoista verisidonnaisia
Jokaisella pelaajalla 1 taikomaton hahmo*

Esimerkki
Pelaaja A
Hahmo 1, olento-taikomaton
Hahmo 2, ihminen-noita-verisidonnainen
Hahmo 3, ihminen-velho
Hahmo 4, ihminen-taikomaton
Hahmo 5, olento-velho

Pelaaja B
Hahmo 1, ihminen-taikomaton
Hahmo 2, ihminen-velho-verisidonnainen
Hahmo 3, Olento-taikomaton

*Hahmon ei tarvitse olla ensimmäinen. Tämä on suositus, joka pelaajien toivotaan pitävän mielessä hahmoja luodessa, jotta pelimaailman moniulotteisuus ja kaikki mahdollisuudet tulee käytettyä. Ylläpito ei painosta taikomattoman hahmon luontiin, mikäli se tuntuu inspiraation vastaiselta.

 

Hahmohakemus

Kaegu RPG:ssä hahmohakemus lähetetään game masterin sähköpostiin kaegu_gm@outlook.com otsikolla “hahmohakemus – pelaajan nimimerkki”. Kun hakemus on hyväksytty, pelaaja voi luoda tunnuksen foorumille ja hahmon oikealle alueelle. Pelaaja voi lähettää seuraavat hahmohakemukset myös foorumilla yksityisviestillä game masterille (foorumilla GM).

HUOM! Kun laitat ensimmäisen hahmohakemuksen sähköpostilla, jätä myös viesti foorumilla olevaan vieraskirjaan, jotta nopeutat sähköpostin tarkastelurutiinia. Muuten posti tarkastetaan kerran viikossa. Foorumilla olevaan vieraskirjaan voi kirjoittaa ilman rekisteröintiä. Kiitos!

Hakemuksen sisältö

Mikäli luot hahmoa foorumiroolipeliin ensimmäistä kertaa, älä pelkää ottaa yhteyttä ylläpitoon ja palloitella heidän kanssaan hahmokehittelyä. Muista luoda hahmon kovaus kokonaisin lausein kerronnallisessa muodossa. Erityisesti menneisyyden ja luonteen tulisi olla vähintään muutaman kappaleen pituisia kokonaisuuksia, joista vastapelaaja saa helposti käsityksen hahmon olemuksesta.

Hahmolle -sivulta löydät kootusti inspiraatioksi tarkoitettua aineistoa siitä millaisia kiemuroita Kaegu RPG:ssä voi luoda ja mitä ylläpito erityisesti suosittelee. Sivun materiaali ei ole pakollista sisäistettävää vaan tarkoitettu inspiraatioksi.

Kirjoitathan hakemukseen vähintään seuraavat tiedot itsestäsi ja hahmostasi:

Nimimerkki
(Foorumirooli)Pelikokemus
Mistä löysit Kaegun?
Mitä odotuksia sinulla on pelille, mietityttääkö joku erityisesti jo nyt?

Hahmon nimi
…ikä
…sukupuoli
…laji (ihminen / olento)
…taikova / taikomaton
…mahdollinen verisidos

…työpaikka
…asuinpaikka
…syntymäkulttuuri

…ulkonäkö
…luonne
…menneisyys

Muita suositeltavia hahmotietoja ovat

…harrastukset
…heikkoudet ja vahvuudet
…mahdolliset killat ja järjestöyhteydet
…perheen ja suvun tarkempi kuvaus

 

 

Advertisements